tweet

blogs

voorbereiden op een nieuw (t)huis

geschreven door Jarno, voorzitter van de jongerenraad

Na een goed jaar reageren op woningen hebben we het voor elkaar! We hebben een (huur) huis, we gaan samenwonen. Over een maand krijgen wij de sleutel. Ik ben heel erg enthousiast ben, maar er komt ineens ook heel veel spanning bij kijken. Wachten duurt best wel lang. Wat kan ik alvast voorbereiden?

Money
Als eerste hebben we maar de inkomsten en uitgaven op een rij gezet. Wat komt er binnen? En wat verwachten we maandelijks uit te geven? Het klussen in het huis gaat natuurlijk ook geld kosten. Hiervoor hebben we alvast een begroting gemaakt.

Gas/stroom, water en verzekeringen
Vanaf het moment dat je weet wanneer je de sleutels krijgt, kan je alvast gas/stroom, water en de verzekeringen regelen voor je nieuwe huis. We hebben verschillende maatschappijen met elkaar vergeleken en gekozen voor de maatschappij die per onderwerp het beste bij ons past.

Inrichting
Over de inrichting zijn we natuurlijk ook heel erg aan het nadenken. Hoe willen we dat iedere kamer eruit komt te zien? En welke meubels hebben we daar voor nodig? Om elkaar duidelijk te maken wat we nou mooi vinden, hebben we moodboards gemaakt op Pinterest.

Meubels
Op grote meubels zoals een bed, bank of kast zit meestal een levertijd van 3-6 weken. Deze kan je hierdoor van te voren bestellen. Je zorgt dat ze geleverd worden op de datum dat je dan van plan bent om te gaan verhuizen. Hierdoor heb je alle grote meubels op tijd binnen zodat je sneller van je nieuwe stekje kan genieten.

Van laminaat tot verf
Ik houd de folders van bouwmarkten nu extra in de gaten om aanbiedingen te scoren voor materialen zoals: verf, behang en laminaat. We hebben een plattegrond gekregen van onze toekomstige woning, en dankzij de maten die er opstaan kunnen we berekenen hoeveel we er ongeveer van nodig hebben. Hierdoor kunnen we al dit soort materialen alvast van te voren aanschaffen.

Wachten
Nu we dit allemaal geregeld hebben, is het wachten geblazen. Wachten totdat we de sleutel krijgen. Wachten totdat eindelijk mijn nieuwe leven begint!

Jarno is de voorzitter van de jongerenraad van Stichting Hoezo Anders en hij is opzoek naar nog andere leden. Ben je benieuwd? Bekijk de vacature hier. Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Jarno via jongerenraad@hoezoanders.nl