tweet

interview van de maand

Onze nieuwe hoofdredacteur: Ellis

Onze vaste blogger Ellis (22) kreeg voor haar geboorte vier herseninfarcten. Door deze hersenbeschadiging heeft zij Cerebrale Parese (CP); een blijvende houdings- en bewegingsstoornis. Wat ze wil? Kinderen en jongeren met een beperking inspireren en stimuleren om hun dromen achterna te jagen. Daarom wordt ze onze nieuwe hoofdredacteur! We zijn nieuwsgierig naar haar ambities voor haarzelf en voor Hoezo Anders en pakken deze gelegenheid graag met beide handen aan om haar het hemd van het lijf te vragen.

Hoe ben jij in aanraking gekomen met stichting Hoezo Anders?
Een half jaar nadat ik begon met mijn eigen blog kreeg ik een ontzettend leuke reactie van Janneke (toenmalig hoofdredacteur) met de vraag of ik het niet leuk zou vinden om ook voor de stichting te gaan bloggen. Dit leek me erg leuk! Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, had op mijn eigen blog namelijk nog maar weinig lezers. Omdat ik vind dat je af en toe in het diepe moet springen, heb ik de uitdaging aangepakt. Een begin van een heel mooi avontuur!

Je blogt dus al een tijdje voor de stichting. Waarom vind je het fijn?
Toen ik net begon met bloggen voor de stichting vond ik het doodeng. “Vinden mensen mijn blogstijl wel leuk? Vallen mijn blogs wel goed? Zijn ze kwalitatief wel goed genoeg? Ben ik hier niet te onervaren voor?” Allemaal vragen die mij in het begin bezig hielden, ook ’s nachts. Door goede feedback van de hoofdredacteur en de interactie met de andere bloggers, voelde de stichting steeds meer als mijn thuis. Door met het “team” samen te zitten, verhalen te delen en ideeën te bespreken, voel ik me gehoord. Het is bijzonder dat ik hier ook, net als in mijn werk en sport, leer om mezelf te zijn en weer het beste uit mezelf te halen.

Wat wil je leren in je functie als hoofdredacteur?
Op mijn eerste en enige werkplek waar ik tot nu toe gewerkt heb, kreeg ik de opdrachten. Nu ga ik de opdrachten zelf uitdelen. Ik word de verbindende factor tussen de bloggers en de redacteurs. Door middel van de planningen, ga ik alles netjes op een rijtje zetten. Ik vind het zelf moeilijk om feedback te geven en te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Daar ga ik dus zeker aan werken in deze periode!

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?
Ik ben een echt buitenmens. Ik vind het heerlijk om in de tuin te vertoeven of de natuur in te gaan. Daarnaast houd ik ook van sporten. Sporten is heel goed om mijn spieren en motoriek in optimale conditie te houden, ook heb ik even minder last van spasmes. En oh ja, had ik al gezegd dat het fijn is om je hoofd even leeg te maken?! Ik sport graag op de sportschool; in de groepslessen spinning, challenge en coretraining, maar ik sport ook graag buiten: ik doe onder andere aan wielrennen, mountainbiken en paardrijden. Daarnaast vind ik het heerlijk om met mijn hond weg te gaan.

Heb je nog plannen voor de toekomst?
Als ik naar de toekomst kijk, zit ik nog zeker vol plannen! Ik wil heel graag een vaste baan waarin ik mijn creativiteit en mijn passie voor het onderwijs kwijt kan. Een leuk huisje in een dorpje, een man en kinderen. Het is een beetje het clichéplaatje. Ik zou ook nog heel graag een reis naar Zuid-Afrika willen maken.

Wat zou je andere jongeren met een beperking mee willen geven?
Ik vind het belangrijk dat je, ondanks en rekening houdend met je beperking, je leven kunt leven zoals jij dat graag wilt. Spring eens een keer in het diepe en denk niet: “dit kan ik niet”, maar probeer het en sta versteld van dat wat je zelf bereikt.

Heb je vragen of wil je jouw verhaal delen? Mail dan ellis@hoezoanders.nl!