tweet

onze missie

Hoezo Anders is een stichting die zoveel mogelijk jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte wil helpen om makkelijker hun weg te vinden in de maatschappij. Hoezo Anders wil meer bekendheid en begrip voor deze jongeren en ze inspireren hun dromen te realiseren.

Visie
Iedere jongere verdient z’n eigen proces en z’n eigen zoektocht en het is goed te weten dat er een plek is waar je niet anders bent. Waar je niets hoeft uit te leggen. Waar je antwoorden vindt waar je echt iets mee kunt. Waar je jongeren vindt die zich net als jij niet altijd begrepen voel(d)en en daar geen genoegen mee nemen. Je vindt er jongeren die keihard werken om hun dromen waar te maken. Jongeren die het verschil willen en kunnen maken omdat ze inmiddels weten wat hun talenten zijn. Hoezo Anders faciliteert en is dé plek waar je geïnspireerd wordt om je eigen verantwoordelijkheid te nemen op een krachtige manier voor je eigen toekomst.

Missie
Het is onze missie om jou te inspireren je dromen waar te maken. We bieden je tools en informatie waarmee je jouw mogelijkheden kunt ontdekken en kunt leren hoe je (ook) met je aandoening kunt omgaan. Je krijgt tips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om jezelf te ontwikkelen, hoe je je opleiding met succes kunt afronden, hoe je passend werk kunt vinden, krijgen en houden en natuurlijk info & tips over alle thema’s die in jouw leven een belangrijke rol spelen. Allemaal in een omgeving waar herkenning en erkenning centraal staan, waar je ontmoetingen met andere jongeren en jongvolwassenen kunt hebben en waar je ervaring en kennis kunt uitwisselen wanneer en waar jij dat wilt.
De stichting werkt nauw samen met andere organisaties, zorgt ervoor dat jij makkelijker je weg in de maatschappij kunt vinden en zet zich in om meer begrip in die maatschappij te creëren voor jouw behoefte en wensen.
Wij focussen op wat jij wél kan, faciliteren en empoweren zodat je zélf de regie kunt nemen en je eigen droom kunt leven.

De stichting ontwikkelt activiteiten om er voor te zorgen dat jongeren:
– een positief zelfbeeld ontwikkelen (inspireren & ondersteunen)
– makkelijker hun weg in de maatschappij vinden (informeren & voorlichten)
– gewaardeerd worden om wat ze wel kunnen (beeldvorming)
– hun opleiding afmaken en werk vinden en houden (stimuleren).

Hoe doet Hoezo Anders dat?
Op de website vind je informatie over onderwijs, werk, wonen, relaties en geld en hoe je op een positieve manier met ‘anders’ zijn kunt leven. Jongeren vertellen op de site hoe zij in het leven staan en problemen aanpakken. Meer lezen in ons officiële droomplan? Je vindt hier ons beleidsplan.

In real life?
Je kunt ons ook ontmoeten en meedoen want we organiseren regelmatig activiteiten waarbij jongeren met en zonder beperking ervaringen uit kunnen wisselen en we gaan graag in gesprek met al die partijen waar je in het dagelijks leven mee te maken hebt. Want alleen door te delen wat voor jou belangrijk is, ontstaat er begrip en geduld. Het DenkAndersDebat is een ideale manier om mee te denken en te praten over thema’s waar jij (bijna) dagelijks tegenaan loopt. Bijvoorbeeld het vinden van een leuke baan. We gaan met leerlingen van het VSO naar het ‘gewone’ VO, we zoeken een mentor voor je als je die nodig hebt en we vertellen graag aan iedereen die het steeds vergeet wat iemand met een beperking wel kan! Meer weten? Neem contact met ons op!