tweet

nieuws

onbeperkt aan de slag?

Tijdens het DenkAndersDebat horen we heel vaak dat werkgevers en jongeren elkaar niet kunnen vinden als het om werk gaat. Terwijl de overheid roept dat er duizenden banen beschikbaar zijn, lukt het nog lang niet altijd om die ene baan ook daadwerkelijk te krijgen. Herkenbaar?

Voor Saskia Rosmalen een bron van ergernis en door haar ervaring kon ze er ook mee aan de slag. Ze startte ‘Onbeperkt aan de Slag’ en organiseert rechtstreekse ontmoetingen tussen werkzoekenden met een beperking en werkgevers die voor hen openstaan. Daarbij maakt het niet uit wat je hebt of welke uitkering je wel of niet hebt: het gaat om je motivatie om te werken en wat je kunt!

Hoe werkt dat?
Je kunt een profiel aanmaken op het digitale platform en daarna op zoek gaan naar leuke vacatures. Werkgevers die aangesloten zijn, kunnen je vinden op basis van je kenmerken. Maar wat nog veel belangrijker is: Onbeperkt aan de Slag organiseert door het hele land heen Meet&Greets waarbij je gewoon bij een werkgever aan kunt schuiven.

Volgens Rosmalen zijn de Meet&Greets heel informeel. “Er zijn geen kraampjes ofzo en iedereen zit gewoon aan een tafel. Je hoeft niet te pitchen en de gesprekken zijn niet aan tijd gebonden…het is wel overigens aardig om niet te lang te blijven zitten voor de andere werkzoekenden 🙂 “.

Dus je schuift aan bij de werkgever die je graag wilt spreken en vertelt wat je kunt en wilt?
“Ja en er zijn in principe geen tussenpersonen als re-integratiebureaus aanwezig. Als je graag iemand mee wilt nemen, mag dat natuurlijk altijd!”, zegt Saskia Rosmalen.

Kortom: kom ook eens langs bij een Meet&Greet en ga in gesprek!

Check de site en geef je op
3 juli in Haarlem
6 juli in Maastricht
6 juli in Haaglanden