tweet

nieuws

wat is goede zorg?

Alexander (28) kreeg op z’n 15e te horen dat hij niet lang meer te leven had. Wat doet dat met je? Hij kijkt vooral wat hij wél kan en wil doen en leeft en eet gezond. Hij vindt een goede kwaliteit van leven belangrijk en vertelt anderen graag wat dat voor hem betekent. Vind jij dit ook belangrijk en denk je graag mee over goede zorg? Werk mee aan het onderzoek van mijnkwaliteitvanleven.nl

Onderzoek
Wat betekent goede zorg voor jou? En krijg je dat nu? Met welke veranderingen in de zorg heb jij te maken? Wil jij ook graag delen waar zorg om draait? Doe dan mee aan dit onderzoek! Deze link is gekoppeld aan onze stichting. Let op! Ga je eerst nog wat surfen op de site? Gebruik dan voor het aanmelden wel weer deze link en niet de algemene link op de website.

Veranderingen in de zorg
Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait. Juist nu er veel in de zorg verandert. Door 2x per jaar vragenlijsten te laten invullen, ontstaat er een beeld van situaties en ervaringen. Zo kan je per gemeente, regio én landelijk zien hoe het met mensen gaat en wat de effecten zijn van de veranderingen in de zorg. Inmiddels hebben meer dan 32.500 mensen deelgenomen aan dit landelijk onderzoek, maar jongeren tussen de 18 en 30 jaar zijn zwaar ondervertegenwoordigd. En dat is jammer, want de uitkomsten worden doorgegeven aan beleidsmakers en bestuurders, zodat zij waar nodig het beleid en organisatie kunnen aanpassen. De gegevens zijn uiteraard anoniem.

Bekijk het verhaal van Alexander:

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, KBO-PCOB en NOOM.