tweet

blogs

ultieme vakantiegevoel

Voor Marleen is het ultieme vakantiegevoel dat er niets hoeft en dat ze alle tijd heeft voor ontspanning en leuke dingen doen.

Door financiële omstandigheden lukt het ons meestal niet om op vakantie te gaan. Dat geeft niet, want ik vind het net zo lekker om gewoon thuis te zijn en met mijn geringe energie iets leuks met vrienden te doen. Echt op vakantie gaan is momenteel niet voor mij weggelegd. Ik zou er niet van kunnen genieten, veel moeten rusten en daardoor veel balen. Dat klinkt misschien raar, maar dan ben ik liever thuis met wat dagjes uit.

Boeken, boeken en nog meer…
Wat ik in mijn hele vakantie doe? Ik hou enorm veel van lezen, schrijven, knutselen en Netflix. Dit wissel ik natuurlijk wel een beetje af. De boeken die ik standaard in de vakantie probeer te lezen zijn de Harry Potter-boeken. Ik kan daar zo intens van genieten en helemaal in het verhaal mee gaan. Maar daar moet je wel van houden natuurlijk. Verder heb ik heel veel boeken die ik deze vakantie nog wil lezen die ik in het afgelopen jaar heb gekocht. Boeken waar ik al heel lang naar uit kijk, maar die me nog niet zijn gelukt qua tijd om te lezen.

Netflix probeer ik eigenlijk alleen maar te kijken als ik te moe ben voor iets anders, anders vind ik het zonde van mijn energie. Er staan heel veel misdaadseries op en daar ben ik best wel gek op. Broadchurch is mijn favoriet en heb ik nu al 3 keer helemaal bekeken. Geweldig! Voor deze vakantie heb ik in gedachten om met wat series die ik al langer wil kijken te starten zoals Orphan Black en natuurlijk het nieuwe seizoen van Orange is the New Black.

Een feestje in de brievenbus
Verder ga ik deze vakantie voor het eerst heel veel kaartjes versturen. Ik heb gemerkt dat het me erg veel steun en vrolijkheid geeft om kaartjes in de bus te krijgen, maar ook te versturen. Ik vind het leuk om er voor te knutselen en dan hebben andere mensen ook nog een feestje in hun brievenbus!

Als laatste hou ik me bezig met een swap, waarbij je een pakketje maakt in een bepaald thema voor een ander en er zelf ook één terugkrijgt. Knutselen, spulletjes kopen, ideeën verzinnen. Ik kan er heel veel creativiteit in kwijt en het is zo leuk om met zo’n project bezig te zijn.

Genoeg dingen die op de planning staan, naast een aantal uitjes en feestjes. Misschien een beetje druk, maar gelukkig kan het op mijn eigen tempo en zijn er geen verplichtingen. Dat geeft mij nou echt een vakantiegevoel!