tweet

blogs

het juiste huisje op het juiste moment

Geschreven door hoofdredacteur & blogger Ellis

De wens om uit huis te gaan heb ik nu ongeveer 4 jaar. Nu hoor ik je denken, als je al vier jaar uit huis wilt, waarom heb je dat dan nog steeds niet gedaan? Uit huis gaan is voor mij, net als voor veel anderen, niet zo makkelijk…

Praktische keuzes
Toen ik begon met de stap ‘uit huis gaan’, schreef ik me eerst in bij de woningbouw en zette ik eerst allerlei dingen op een rijtje. Wat maakt mij tot wie ik ben? Welke invloed heeft dat op Ik ben opgegroeid op een dorp in een rustige, groene omgeving. Ik ben een buitenmens, ik houd van mijn rust en vrijheid. Ook vind ik het heerlijk om te relaxen in mijn tuin of bezig te zijn met tuinieren Daardoor weet ik ook al zeker dat ik niet in de drukte van de stad wil wonen. Van mezelf weet ik dat ik niet gelukkig wordt in een appartement op 3 hoog. Dus ook dat is duidelijk.

Rekening houden met mijn CP
Stiekem is er natuurlijk nog steeds dat stukje wat bij mij hoort, die Cerebrale Parese. Ook daar moet ik rekening mee houden in mijn zoektocht naar het juiste huisje. Het juiste huisje, wat is dat voor mij? Mijn wens is een klein, maar ruim huisje met redelijke tuin. Aandachtspunten vanwege mijn CP zijn bijvoorbeeld: een open keuken, waardoor ik voldoende ruimte heb om op mijn zadelkruk aan het aanrecht te werken. Belangrijk zijn voor mij ook: een niet te steile/ raar draaiende trap of een slaapkamer beneden en een ruime badkamer.

Het juiste moment
Niet alleen het huisje zelf is belangrijk. Ook het moment is belangrijk. Dat is soms moeilijk te timen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een huurhuis. Voor mij is dat juist belangrijk in mijn proces. Ik heb veel meegemaakt, waardoor het voor mij rustiger is om stap voor stap te werken. Ik houd zelf namelijk erg vast aan mijn gewoontes, aan het vertrouwde en mijn ritme. Vorig jaar kreeg ik een huisje aangeboden, maar voor mij kwam het huisje precies op het verkeerde moment.  Hierdoor raakte ik in paniek; ik kon de stap niet maken.

Luisteren, afwachten, voelen & beslissen
Ik denk dat het, als jij ook op zoek bent naar een huisje, vooral belangrijk is dat je luistert naar jouw eigen wensen. Natuurlijk is het belangrijk dat je de haalbaarheid bekijkt, afhankelijk van jouw situatie. Vervolgens is het afwachten geblazen tot het juiste huisje komt. Voel dan of alle voorwaarden kloppen en het juiste moment daar is. Zo staat niets je meer in de weg om de knoop door te hakken, over het huisje te beslissen en op weg te gaan naar een nieuwe toekomst!