tweet

blogs

Dansend aan de lader

geschreven door onze blogger Marjolijne

De lente is in aantocht, of eigenlijk al begonnen. De bomen krijgen weer blad, de struiken kleuren alle kleuren van de regenboog en de nieuwe energie zie ik overal opbloeien. Als ik naar buiten kijk wordt ik blij, blij dat de lente is begonnen. Ik voel het in mijn lijf, overal prikkelt energie en kriebelt de levensenergie voorzichtig door mijn aderen. Die levensenergie is er altijd, maar toch is die in de winter altijd wat minder op de voorgrond dan wanneer de lente weer begint en de natuur ontwaakt. 

Levensenergie
Sinds ik aan de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie begon ben ik steeds meer gaan herkennen wat mijn levensenergie eigenlijk is, en hoe ik die kan voelen en terugvinden als deze even op de achtergrond is. In de winter ging ik dansen, en met mijn ogen dicht waande ik me op een prachtig warm strand met een blauwe zee. Dansen is mijn manier om levensenergie te voelen en te genereren, hierdoor voel ik me verbonden met het leven en voel ik alles stromen.

Lekker in de flow!
Nieuwe energie, de lente en een nieuw jaar zorgen voor een nieuw jaar vol met kansen. Mijn vrijwilligerswerk ging in de winter wat op en neer, dipjes hier en daar, topjes zus en zo, maar het bleef een beetje rommelen. Maar afgelopen week voelde ik nieuwe energie en dacht ik: Lekker, ik zit in de flow! Na een weekend vol leuke dingen waar ik normaal gesproken helemaal kapot van zou zijn en minstens twee dagen van zou moeten bijkomen door te hangen achter de tv, was ik in de trein naar huis aan het opladen. Ik zat in een stiltecoupé te dagdromen en af en toe half weg te soezen, en ik voelde van binnen nieuwe energie komen. De zon scheen door de ramen, de natuur was prachtig om te zien en hoe verder de reis vorderde hoe meer mijn batterij zich oplaadde, wauw! Hierdoor kon ik diezelfde avond nog met een heerlijke vrolijke en positieve energie naar een foldermarkt waar ik aanwezig was in mijn functie als coördinator.

De natuur ontwaakt, en ik ontwaak mee – ik wil dansen springen vieren, naar buiten! Het leven vieren! Vier je mee?