tweet

ambassadeurs

Onze ambassadeurs hebben het zelf allemaal meegemaakt en vertellen hun verhaal om iedereen wakker te schudden. Dit zijn jonge mensen die net als jij keihard knokken om hun droom te realiseren!

tim2014Tim Blok – schrijft, maakt, studeert en leeft muziek. In 2009 bracht hij, onder zijn artiestennaam “Tuxedo”, zijn 1e solo-CD uit genaamd “It Suits Me”. In Aug. 2011 werd, nadat hij de zangeres Hilin Düyü had ontmoet, in zijn homestudio op de 3e verdieping, de basis gelegd voor 3rd Floor Magic. De band bestaat inmiddels uit 6 leden en de samenwerking heeft al veel “magische” nummers opgeleverd en dit proces gaat onverminderd door.

Hun 1e CD werd in April 2010 in een stampvol P60 in Amstelveen gelanceerd en vervolgens werd hun EP “Let Go” gelanceerd op 24 Jan. 2014 in de Amsterdamse Sugar Factory.

Het recept voor hun aanstekelijke, eigen muziekstijl “Fusion-hop” is vrij eenvoudig: “gewoon wat goede funk, hiphop, ska, reggae, blues, soul, rock en blues in een blender gooien.”. Dit heeft al tot menig hoogtepunt en succes geleid, waaronder de finale van Radio538 Demo-duel, diverse optredens op Radio3FM, BNN, NCRV, Radio6, de finale van de Amsterdamse Popprijs, supportact van de Gym Class Heroes in de Melkweg, finale NH PopLive in Paradiso, Popronde 2012 en afgelopen augustus zijn zij met miniem verschil 2e geworden bij de verkiezing van de meest belovende, nieuwe band tijdens de SENA PopNL Awards in de Melkweg.

Solo voor Hoezo Anders
Voordat Tim echter deze succesvolle, muzikale weg insloeg, heeft hij zelf ook een enorm moeilijke periode doorgemaakt en is mede daarom ambassadeur van Hoezo Anders geworden. Naast 3rd Floor Magic is Tim bezig met een solo project genaamd Tuxedo Tunes. Het album “The X in LXFE” komt eind 2014 uit. The “X” vertegenwoordigt alle taboes in het leven en kaart vooral problemen als liefdesverdriet en verslaving aan. Hij wil jongeren “like his old self” met zijn verhaal en liedjes inspireren en wakker schudden en laten horen hoe het hem is gelukt om vanuit de ‘goot’ op te klimmen naar waar hij nu staat. Zijn teksten hebben inmiddels al tot heel wat respect , (h)erkenning en betraande ogen geleid….
Volg Tim daarom via zijn website, Facebook en Twitter @3rdFloorMagic. Lees ook zijn interview!

Samen met Tim hebben we een muzikaal programma gemaakt over ADHD. Tim zingt en vertelt wat er bij hem mis ging en hoe hij weer op het juiste pad kwam.

Bekijk hier de videoclip ‘We are one’

janelleJanelle Sallons – afgestudeerd psycholoog met een eigen jongerenpraktijk Believe, is in één woord: ‘bubbly’. Een vrolijke meid, die je overspoelt met haar positiviteit. Janelle is chronisch ziek, ze heeft reuma, wat is begonnen als jeugdreuma. Ze is meerdere keren geopereerd en gerevalideerd. Uiteindelijk is ze na een hevige terugval in een rolstoel beland. Maar ze gaat niet bij de pakken neer zitten en gaat gewoon door. Hoewel het zeker niet makkelijk was (de pubertijd is voor een lichamelijk gezond kind al geen pretje, laat staan voor iemand die consequent ‘anders’ is doordat ze in een rolstoel zit), heeft Janelle zich er, met steun van haar moeder, andere familie en vrienden, kranig doorheen geslagen. Onzekerheid speelde soms heftig op. Het is heel belangrijk je ziekte of aandoening te accepteren. Daarin is ze erg gesteund door de mensen om haar heen. Janelle vindt haar ambassadeurschap voor Hoezo Anders belangrijk omdat de insteek van deze stichting positief is. Als de focus ligt op wat je kunt, en niet op wat je niet kunt, kan zoiets heel veel steun bieden. Janelle ging ook altijd haar eigen gang. Naar dezelfde feestjes als haar vrienden, en ze zat op een reguliere middelbare school. Met lotgenoten praten over je problemen is goed, al is het maar om je frustratie te kunnen delen met mensen die het begrijpen. Maar een hele middag klagen over hoe moeilijk het allemaal is? “Dan ga ik liever winkelen met een vriendin!”

“Het is cruciaal om positief in het leven te staan. Ga iets leuks doen en sta er niet teveel bij stil.” zegt Janelle ferm. Dit leert ze ook ‘haar jongeren’ in het project Social Lab. Voor meer informatie over Janelle Sallons en wat zij doet, kun je kijken op deze site en op www.jongerenpraktijkbelieve.nl